"NATUURLIJK" COACHEN

Waarom (natuur)coaching?

Misschien wringt het in je werk- of thuissituatie. Misschien ervaar je meer stress doordat je toekomstperspectief ineens onduidelijker is geworden. Misschien ben je ontevreden met je huidige situatie maar weet je niet wat of hoe je het zou kunnen veranderen. Om weer dichter bij jezelf te komen kan coaching in de natuur uitkomst bieden.

Als gecertificeerd natuurcoach begeleid ik je graag op dit nieuwe pad; met volledige aandacht, vrij van waardeoordelen. Ik help je om helder te krijgen waar jij meer nieuwe energie van krijgt. Wat er voor nodig is om je innerlijke rust te hervinden. Wat je belemmeringen zijn en hoe je die kunt doorbreken. Wat jouw unieke talent is en waar jouw kwaliteiten liggen. Samen zoeken we, met behulp van de natuur, uit welke richting je op wilt gaan om je balans te hervinden en welke concrete stappen daarvoor nodig zijn. Voel je vrij om in een veilige en vertrouwde setting jouw gedachten de vrije loop te laten gaan.

Wat zijn de voordelen van coaching in de vrije natuur?
  • De rust en de ruimte; je komt sneller uit je hoofd en snel dichter bij je gevoel
  • Door zelf te bewegen, komt alles ook letterlijk in beweging
  • De natuurlijke stilte geeft als vanzelfsprekend ruimte aan overpeinzingen en de weg die je kunt gaan volgen
  • Al lopend lukt het vaak beter om gevoelige of pijnlijke zaken te uiten en onder woorden te brengen
  • De natuur kent een grote variatie aan verschijningsvormen die gebruikt kunnen worden als symbool om anders naar jouw situatie te gaan kijken en daardoor nieuwe inzichten oplevert
Wat kun je verwachten?

Een coachtraject bestaat gemiddeld uit 4 tot 5 sessies. Soms kan 1 sessie al voldoende zijn.

De wandelingen vinden doorgaans in het Purmerbos plaats en duren ongeveer 1,5 uur. Een korte meditatie tussen de bomen kan onderdeel zijn van de sessie. Met als doel om de verbinding met de natuur te voelen, je zintuigen te openen en om dichter bij jezelf te komen.

Belangrijk om te weten

Natuurcoaching wordt niet vergoed door de zorgverzekeraar. Informeer naar de mogelijkheden voor een (gedeeltelijke) vergoeding van een compleet behandeltraject in combinatie met reiki of een andere vorm van energetische healing.

Ervaring van een cliënt:
Genezen in en door de natuur? Ja, dat kan, heel goed zelfs. Dat mocht ik ervaren tijdens de natuursessies van Anja. Verrassend hoe met behulp van materiaal uit de natuur zoveel duidelijk kan worden gemaakt! Het was boeiend om daarbij gebruik te maken van natuurlijk materiaal. Je wordt daardoor gedwongen om buiten de gewone kaders te denken, en dat zet waar je mee wilt dealen in een heel ander licht.

Ik vond de sessies heel verhelderend, en ze hebben ook veel in gang gezet. Ik vermoed wel dat deze therapie voor mij precies op het juiste moment langskwam, gezien de snelheid waarmee ik inzicht kreeg in obstakels en remmingen. Hoe dan ook, het was een prettige ervaring. Anja leidt je rustig door alles heen, weet goed uit te leggen wat de bedoeling is, en biedt ruim de tijd om “je ding te doen”.