Nieuwe energie via healing

Alles bestaat uit energie. De kwantumfysica, een deelgebied van de natuurkunde, heeft aangetoond dat energie bestaat uit microdeeltjes met verschillende trillingsfrequenties. Hoe lager de trillingsfrequentie, hoe dichter de materie, zoals ons fysieke lichaam. Er zit weinig ruimte tussen de deeltjes, het trillingsniveau is laag, de energie is als het ware gestold. Hoe hoger de trillingsfrequentie, hoe vluchtiger de energie. Hierbij kun je denken aan zuurstof, gedachten, emoties en dromen.

Elk levend wezen heeft een energieveld om zich heen. Dit krachtveld wordt ook wel aura genoemd. Het auraveld is een voortzetting van het fysieke lichaam. Alleen is er meer ruimte tussen de deeltjes waardoor de (meeste) mensen de aura niet kunnen waarnemen. Hoe verder van het lichaam, hoe verder de deeltjes zich van elkaar bevinden.
Onbewust kunnen we (soms) het aura van anderen waarnemen. Je voelt de boosheid of het verdriet van iemand, hoewel hij of zij het niet uit. Iemand straalt van geluk of een ruimte voelt prettig aan.

Bij verstoringen van energie kunnen er ophopingen of tekorten van energie ontstaan. Elke verstoring of energietekort, en zelfs als die nog aan het ontstaan is in de vorm van je gedachten, emoties en leefpatronen, heeft een directe weerslag op je totale energieveld. Zo kunnen klachten ontstaan op zowel lichamelijk, emotioneel, mentaal als spiritueel vlak. 

Wat is healing?

Healing betekent letterlijk "heel worden". Terug naar je kern, in evenwicht met jezelf, je sociale omgeving en het universum.
Healing kun je zien als een grote schoonmaak op alle holistische niveaus:

  • Fysiek (lichamelijk)
  • Emotioneel
  • Mentaal (gedachten en overtuigingen)
  • Spiritueel (ziel, kern)
  • Energetisch (energiehuishouding, auraveld en chakra's)

Ballast wordt opgeruimd, zodat er ruimte ontstaat voor heling, loslaten en verandering.

Healing kan op diverse manieren plaatsvinden. De methodes bij Praktijk voor Verreiking zijn gebaseerd op het helen van de mens middels het helen van het energieveld dat elk mens om zich heen heeft. Lichaam, gedachten, emoties en ziel worden met elkaar in balans gebracht. Het zelfherstellend vermogen, dat ieder mens bezit, wordt gestimuleerd.
Dit kan met een Reiki behandeling, Aurahealing of Chakrahealing, maar ook door bijvoorbeeld wandelingen en Coaching in de natuur.

Bij Praktijk voor Verreiking krijg je in een prettige en veilige omgeving de volle aandacht en die behandeling die het beste bij jouw persoonlijke situatie past. Daarbij kan een combinatie van diverse methodes gebruikt worden.

Het proces

Wanneer je je aanmeldt, hebben we eerst een kort kennismakingsgesprek om te kijken welke behandeling(en) het meest aansluiten bij jouw persoonlijke situatie.

Na een behandeling kun je je letterlijk lichter voelen. Er kan meteen effect zijn op alle holistische niveaus. Meestal zijn er echter meerdere sessies nodig en gaat het proces geleidelijk en soms zelfs ongemerkt. Pas achteraf realiseer je je dat er een verandering is opgetreden. Het hoeft niet persé te betekenen dat de klachten verdwenen of verminderd zijn. Het doel van heling is om je energie optimaal te laten stromen, zodat je weer in contact met je kern komt.

Ter ondersteuning van het healingproces kunnen aanvullende lifestyle- en voedingsadviezen en lichamelijke oefeningen meegegeven worden.

Wat kan healing voor je betekenen?

  • Ondersteuning bij emotionele en mentale onbalans: overwinnen van angsten, makkelijker kunnen loslaten en toelaten
  • Stressgerelateerde klachten verminderen: zoals spanning, slaapproblemen, burn-out en concentratieproblemen
  • Stimuleren van en ondersteunen bij persoonlijke groei: doorbreken van patronen en het maken van andere keuzes, inspiratie opdoen, meer zelfvertrouwen krijgen, leven vanuit je hart, in je eigen kracht staan, weer kunnen/durven voelen, zelfliefde vergroten
  • Lichamelijke klachten verminderen: rugpijn, spierpijn, darmklachten, chronische ziekte, hoofdpijn
weg-naar-de-vrijheid-oosterse-massage-purmerend