Jaaragenda groepsactiviteiten 2022

 Vrijdag 2 september   Dagretreat Verreik jezelf 10.30 uur
 Dinsdag  21 juni   Midzomer wandeling  20.00 uur
 Woensdag  13 juli   Supermoon night walk  21.00 uur
 Zondag  25 september   Herfstequinox wandeling  19.00 uur
 Zondag  30 oktober   Golden Hour walk  08.00 uur
 Woensdag  21 december   Midwinter kampvuurmeditatie  20.00 uur

De wandelingen duren doorgaans 2 uur. Er wordt stilgestaan bij wat er zich op dat moment in de natuur afspeelt. Ook een meditatie en een theemomentje maken standaard onderdeel uit van de wandelingen.

Kosten voor de wandelingen en meditaties: € 15,- per persoon
Bring-a-friend actie: kom met z'n 2-en betaal elk € 12,50 i.p.v. € 15,-
Prijzen van de retreats staan vermeld onder de betreffende retreat.

Interesse in één of meer buitenactiviteiten? Meld je hier aan. Telefonisch of per Whatsapp kan ook. Meer informatie over o.a. het vertrekpunt of locatie volgt na aanmelding.

Dagretreat Verreik jezelf

Vrijdag 2 september van 10.30 - 17.00 uur in het prachtige natuurgebied Het Twiske

Een dag die helemaal in het teken staat van heerlijk buiten zijn: in de natuur, me-time, plezier, ontspanning en positieve energie.

Wat kun je verwachten?

  • Een rustgevende wandeling waarbij je heel wat te weten komt. Over wat we zoal tegenkomen in de natuur en wie weet ook over jezelf. Door te vertragen en de interactie met de natuur, ga je relatief snel uit je hoofd én kom je dichter bij je gevoel.
  • Verder beleef je juweeltjes van ritueeltjes.
  • Je doet mee aan oefeningen om je natuurlijke balans te hervinden en in je eigen kracht te staan.
  • De retreat wordt afgesloten met een meditatie bij het vuur. Laat je meevoeren door het geluid van mijn sjamanendrum. En wie weet….heb je daarna nog zin in een dipje in het water?!


Inbegrepen: (h)eerlijke lunch, water, thee, tussendoortjes en enthousiaste begeleiding
Prijs per persoon: € 99,-
Bring-a-friend actie: Kom met z’n 2-en en betaal elk € 89,- i.p.v. € 99,-

Minimaal aantal deelnemers: 4 personen
Maximaal: 8 personen

N.b.: Mocht je 2 september niet kunnen, maar wel geïnteresseerd zijn in deze eendaagse retreat, laat het mij dan weten. Ik ga komend jaar meerdere keren eendaagse retreats organiseren en hou een wachtlijst van belangstellenden bij. Vermeld dan ook even je voorkeursdag. Wie weet kun je een volgende keer wel mee! 

Interesse of meer informatie?
Heb je interesse, laat het mij dan snel weten. Dit in verband met de organisatie en planning.
Meld je aan via de mail, Whatsapp of telefonisch.
Neem gerust contact met me op als je vragen hebt.

Midzomer wandeling

21 juni om 20.00 uur Purmerbos

Dinsdag 21 juni is het Midzomer!
De langste dag van het jaar! De zon heeft zijn hoogste stand bereikt. Dit zonnefeest wordt al sinds de oudheid op vele plaatsen, door vele volkeren gevierd. Zoals bij de Kelten, Germanen, Egyptenaren, Babyloniërs en Grieken. Gevierd wordt dat de oogst aan het rijpen is onder de zon.

De mens is in deze periode van het jaar veel naar buiten toe gericht, actiever, energieker. 
De korte nachten kunnen ons echter verleiden om ons innerlijk, onze binnenwereld, te verwaarlozen. Daarom gaan we de naar buiten toe gerichte energie van de zon gebruiken om onszelf in het licht te plaatsen: door het lopen van een spiraal, onder de bomen. Ervaar eens wat dit met je doet.

De wandeling voert in een rustig tempo door een prachtig stukje Purmerbos.
Onderweg komen leuke natuurweetjes aan bod. We gaan verse thee uit de natuur drinken. En als het weer het toe laat eindigen we met een ligmeditatie onder de ruisende bomen.

Supermoon night walk

13 juli om 21.00 uur Purmerbos

Een magische avondwandeling tijdens volle maan. De zomer is op z'n top! Wat laat de natuur ons in deze periode van het jaar zien?
Een lange zit- of ligmeditatie onder de supermaan brengt je helemaal tot rust. Tot slot drinken we een kopje thee, versgeplukt uit de natuur.

Herfstequinox wandeling

25 september om 19.00 uur Purmerbos

De dagen worden zichtbaar en voelbaar korter. Niet voor niets nadert het moment dat dag en nacht even lang zijn, equinox genoemd.

Er is op dat moment een perfecte balans tussen licht en donker. Op dit snijvlak van licht en donker trekken wij erop uit, op zoek naar de balans in onszelf. Loslaten wat ons niet meer dient, zodat we ruimte kunnen maken voor vernieuwing. MIdden in de natuur. 

Ook gaan we op zoek naar de eerste herfstverschijnselen. De eikels die  al op de grond zijn gevallen, mooie warme herfstkleuren, magische paddenstoelen....
Wie weet wat we tegenkomen!

Onderweg is weer ruimte voor een korte meditatie in de natuur en een "loslaat" ritueel.

Golden Hour walk

30 oktober om 08.00 uur Purmerbos

Het uur na zonsopkomst wordt het gouden of magische uurtje genoemd. 
Wanneer de zon opkomt, zijn de schaduwen langer dan overdag. Het contrast tussen licht en donker is minder, Daardoor is de kleur van het licht anders.  Er ontstaat een mooie, haast betoverende gloed.

In combinatie met de prachtige herfstkleuren beloofd dit een betoverende wandeling te worden. We staan stil bij de herfstverschijnselen, En gaan daar iets creatiefs mee doen.
Een korte staande meditatie, onder de bomen, maakt ook weer onderdeel uit van deze inspirerende wandeling. Met als afsluiting zelfgeplukte herfstthee met een seizoenstraktatie. 

Laat je onderdompelen in de magie van de herfst. Wie weet komen we nog een kaboutertje tegen......

Midwinter kampvuurmeditatie
21 december om 20.00 uur Natuurtuin Purmerend

Vanavond is het Midwinter. Oftwel, de winterzonnewende. De kortste dag van het jaar met de langste nacht. Op ons noordelijk halfrond staat de aarde op dit moment het verst van de zon af. Maar.....vanaf dit punt worden de dagen langzamerhand weer langer.

In vroegere tijden werd de "wedergeboorte" van de zon dan ook uitbundig gevierd met lichtfeesten. 
Wij gaan de zon eren rondom de vuurhaard. Daarbij gaan we symbolisch in het vuur gooien wat we los willen laten en onze wens(en) voor de komende tijd kracht bij zetten.

Daarna is het tijd voor de meditatie. Heerlijk in een stoel. Bij de vuurhaard. Laat je meevoeren door het geluid van mijn sjamanendrum!

We sluiten ons samenzijn af met een verwarmend soepje rondom het open vuur.
weg-naar-de-vrijheid-oosterse-massage-purmerend